Website

North Sea Energy

01. De uitdaging

Het North Sea Energy programma is een initiatief van TNO, gericht op het verder ontwikkelen van kansen voor de energietransitie, die ontstaan bij het maken van slimme koppelingen tussen offshore windenergie en gasinfrastructeren. Het idee is om de mogelijkheden van een duurzaam energiesysteem te onderzoeken, waarbij bestaande olie- en gasinfrastructuren op de Noordzee worden gecombineerd met bestaande en nieuwe windparken. De Noordzee kan op die manier een belangrijke rol vervullen als versneller van de energietransitie.

02. De oplossing

Tijdens de start van het project werd al snel duidelijk dat er unieke kansen lagen voor het ontwerp. Webba koos voor een dwarsdoorsnede van de zee. Waar gelang de bezoeker meer leest over het programma, gaat hij of zij steeds dieper de zee in. Een visuele weergave (en knipoog) van de link tussen ontwerp en inhoud. Het ontwerp werd voltooid door het toevoegen van diverse elementen die verwijzen naar de Noordzee, zoals de golvende border bij de visuele onderdelen van het programma. Dit ontwerp werd vervolgens vanuit techniek versterkt door het toevoegen van interactieve elementen.

03. Interactieve elementen

Omdat de zee altijd in beweging is, besloot techniek door een video-loop de oppervlakte van de zee te laten golven. Wanneer de bezoeker naar beneden scrolled worden de illustraties met behulp van animatie getoond. Dit om de dynamische natuur van (het ontwerp van) de website te behouden, naar gelang iemand dieper de website in ‘duikt’.

04. Optimale performance

Naast het innovatieve ontwerp en de technische invulling hiervan, is de performance van de website volledig geoptimaliseerd voor laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Webba heeft Gatsby gebruikt om de website te bouwen op React JS. Met behulp van Gatsby kan een statische weergave van de website worden gecreëerd die is losgekoppeld van het Content Management Systeem (CMS).

Zo is de voorzijde van de website een statische weergave van HTML, CSS en JavaScript, terwijl bij de achterzijde WordPress als vertrouwde beheeromgeving kan worden gebruikt. Dit zorgt voor de hoogst haalbare laadsnelheid, terwijl de veiligheid van de website optimaal wordt gewaarborgd.

Vorige project

Ondernemend Emmen