Google Penguin Update en de gevolgen

OVER DE GOOGLE PENGUIN UPDATE

SEO wordt steeds belangrijker en het is een wereld die continu in verandering is. Google brengt update na update uit op hun algoritmes en we moeten steeds rekening houden met andere factoren om hoog te (blijven) scoren. In 2016 komt de grote Google Penguin update. Dat zal waarschijnlijk eind februari/begin maart plaatsvinden. Penguin is het systeem van Google waarmee al je backlinks kunnen worden gecontroleerd. Wij leggen alles graag even in begrijpbare taal uit voor je, én geven je nog een aantal belangrijke tips voor het SEO jaar 2016!
Google penguin update 2016

NEGATIEVE BACKLINKS

De belangrijkste nieuwe feature van Penguin is toch wel dat het real-time gaat draaien. Het wordt mogelijk om meteen van Penguin sancties verlost te zijn door backlinks te verwijderen. Backlinks zijn inkomende links vanaf een andere website dan je eigen. Had je voorheen een slechte backlink (die je natuurlijk niet wilt) en verwijderde je deze, duurde het even voordat Google dit verwerkt had. Met de nieuwe update worden dergelijke sancties direct verwijderd! Daarnaast zullen backlinks minder belangrijk worden in de nabije toekomst.

FOCUS JE OP KWALITEIT

Google blijft zich focussen op kwalitatieve content. Met de nieuwe update die het kwaliteitsfilter van Google heeft gekregen, hebben ook kleinere website met kwalitatief hoogstaande content meer kans om hoog te scoren. Wij ruiken kansen!
Google penguin update

GEBRUIKERS

Er zijn nog nooit zoveel mensen geweest die hun zoekopdracht met een mobiel apparaat gedaan hebben. Google heeft hier sinds april 2015 al op ingespeeld door responsive websites hoger te plaatsen in de zoekresultaten. Nog steeds wordt dit belangrijker en belangrijker. Websites die zijn geoptimaliseerd voor de mobiele bezoeker zullen daarom ook hoger worden geplaatst. Verkijk je dus niet op het belang van een responsive website.
Google penguin gebruikersvriendelijkheid

EEN AANTAL TIPS

We willen je ook nog enkele praktische tips geven. Zo hebben we natuurlijk onze SEO checklist voor 2016 maar hieronder hebben we aantal snelle SEO tips voor je. Kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid zijn en blijven de sleutelwoorden van Google in 2016.
Focus daarom op de zoekintentie van de bezoeker, help hem of haar en spam niet met zoekwoorden. Dat is achterhaald en er staan bovendien sancties op bij Google.
Maak je website responsive. Als het kan direct, want inmiddels gaat meer dan 50% van zoekopdrachten via mobiele apparatuur.
Zorg voor een goede techniek bij je website, bij Webba letten we hier uiteraard al op. Als bestaande klant hoef je daar dus zelf niks meer aan te doen. Graag gedaan!

MEER INFO?

We hopen je hiermee weer een stapje te hebben geholpen om hoger te scoren in Google. Mocht je nog vragen hebben over bijvoorbeeld de Google Penguin update, kun je altijd contact opnemen met ons!
Google penguin en SEO