Branding strategie

Een branding strategie is nodig om jouw bedrijf goed onder de aandacht te krijgen bij (potentiƫle) klanten. Branding heeft het doel om de naamsbekendheid van jouw bedrijfsnaam te verhogen. Een voorbeeld hierbij is dat je alle communicatie naar klanten toe in dezelfde stijl presenteert.

 

Wat is een goede branding?

Een goede branding bevat de totale identiteit van jouw bedrijf. Belangrijk is dat het de juiste doelgroep aanspreekt. Bij het maken van een branding moeten drie aspecten worden achterhaald:

  • Welke kernwaarden heeft jouw bedrijf?
  • Welke tone of voice wil je gebruiken? Denk hierbij bijvoorbeeld aan u of je.
  • Wat is je merkidentiteit?

Vind jij het lastig om dit goed in beeld te krijgen? Je bent niet de enige. Ons team kan jou hierbij helpen. Door middel van een gesprek zorgen we dat de vragen duidelijk worden beantwoord.

 

Waarom is merkontwikkeling belangrijk?

Merkontwikkeling, een ander woord voor branding, gaat over de uitstraling van jouw bedrijf. Dit houdt in dat de branding dus ook uniek moet zijn voor jouw bedrijf. Klanten moeten aan jouw logo of website kunnen zien welk bedrijf het is. Hieronder worden de twee grootste voordelen van branding uitgelicht.

 

Onderscheidend vermogen

Op deze manier kan je door middel van branding jezelf onderscheiden van de concurrenten. En om ervoor te zorgen dat de klanten naar jou toe komen, is een relatie met klanten aan gaan belangrijk. De relatie kan aangegaan worden door de kernwaarden uit te lichten die belangrijk zijn voor jouw bedrijf maar ook belangrijk zijn voor jouw doelgroep. Zo voelen ze zich tot jouw bedrijf aangetrokken.

 

Een consistente ervaring creƫren

Jouw doelgroep krijgt meer vertrouwen in het bedrijf als de communicatie op elk kanaal gelijk is. Het is dus belangrijk om de branding overal gelijk te houden: website, e-mail, social media enzovoorts. Als de consistentie ontbreekt, zal dit zorgen voor verwarring bij de doelgroep met als gevolg dat ze naar de concurrent gaan.

 

Heb jij al een branding strategie?

Een branding strategie helpt jou om gefocust te blijven. Het is van belang dat je begint met een strategie voordat je de branding gaat inzetten. Heb je hulp nodig bij branding? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op en dan zullen wij samen met jou zorgen voor een passende branding.