Search Engine Optimization

SEO, een belangrijk onderdeel van marketing. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie is. Elk bedrijf dat online aanwezig is heeft SEO nodig. Gelukkig hebben wij de kennis in huis om jou te helpen.

Wat houdt SEO in?

SEO zorgt ervoor dat de website goed vindbaar is in de zoekresultaten van een zoekmachine, vaak is dit Google. Deze manier van optimalisatie is vrijwel gratis; je bent er alleen wel een aantal uur mee bezig. Het doel van SEO is om de website te vullen met teksten die in de ogen van Google relevant zijn, om zo de hoogste positie in de zoekresultaten te behalen.

Hoe te beginnen

Als je start met SEO is het eerst belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Het zoekwoord dat je kiest moet passen bij de website of pagina. En het liefst heeft dit woord een hoog zoekvolume. Er zijn verschillende websites die kunnen helpen bij het aangeven van het zoekvolume. Heb je een zoekwoord gevonden? Dan kun je de teksten daarover gaan schrijven.

Tekst schrijven

Bij het schrijven is het belangrijk dat je het zoekwoord wel gebruikt, maar niet te veel. Merk je dat het woord er vaak instaat? Gebruik dan synoniemen of herschrijf de zin. Het is aan te raden om variatie in te brengen in de woorden en zinnen die je schrijft. Dit leest prettiger voor de bezoeker.

Linkjes

Als je de pagina hebt geschreven dan is het belangrijk om interne links toe te voegen. Interne links sturen de bezoeker door naar een andere pagina op jouw website. Daarnaast kun je ook externe links toevoegen. Doe dit alleen als het echt van belang is. Wanneer een bezoeker op een externe link klikt verlaat deze namelijk jouw website.

Afbeelding

Een simpele oplossing om de SEO te verbeteren is het invullen van een alt-tekst bij een afbeelding. De alt-tekst verteld wat er op de afbeelding staat. Op deze manier kan Google de afbeelding lezen en wordt de tekst meegenomen bij het bepalen van de positie.

De positie in Google

Google heeft een algoritme ontwikkeld die de positie in de resultaten bepaalt. Dit algoritme veranderd continu en Google geeft deze niet prijs. Dat betekent dat SEO een continu proces is. De pagina’s moeten regelmatig bekeken en aangepast worden. Dit doe je om er voor te zorgen dat je positie beter wordt. Om de hoogste positie te behalen ben je wel twee tot drie maanden bezig. En ook dan ben je er nog niet. Het is makkelijker om de toppositie te verliezen dan te winnen.

Online vooruit met Webba

Omdat SEO een langdurig proces is, kost het veel tijd. Heb je zelf geen tijd om dit proces bij te houden? Geen probleem. De marketeers van Webba nemen het graag van je over. Elke maand zorgen wij ervoor dat jouw positie in de zoekresultaten versterkt kan worden. En zorgen wij ervoor dat jij weet welke werkzaamheden wij hebben uitgevoerd. Naast het uitvoeren van SEO kun je ook kiezen voor adverteren in Google.

Start nu met SEO

Wil jij SEO toepassen, maar heb jij geen tijd om hier elke week mee bezig te gaan? Wij kunnen helpen. Onze online marketeers hebben de kennis in huis om jou te helpen met de SEO. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.