Webdesign

Weet jij hoe belangrijk een webdesign is voor een website? Als klanten niet kunnen zien dat het jouw bedrijf is, de website niet gebruiksvriendelijk is of als de website de aandacht niet trekt, zal een bezoeker snel afhaken.

 

Webdesign, wat is dat?

Een webdesign is het ontwerp waarin jouw website wordt gebouwd. Het wordt gezien als jouw online visitekaartje. Bezoekers bepalen binnen enkele seconden of de website interessant genoeg is of niet. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijfslogo en huisstijl terug komt in de website. Bij het ontwerpen van het design wordt hier rekening mee gehouden.

 

Functionaliteiten van een design

Om een ontwerp te kunnen maken, moet vooraf bekeken worden hoe een bezoeker door de website heen navigeert. Als de bezoeker bijvoorbeeld geen menu kan vinden, zal hij snel afhaken. Om een goed design te kunnen ontwikkelen, moeten er een aantal vragen beantwoordt worden:

  • Waar staat de menubalk?
  • Waar staat het bedrijfslogo?
  • Hoe en waar worden de producten en/of diensten weergegeven?
  • Hoe kan een bezoeker met 1 klik contact opnemen?
  • Is er een social media koppeling zodat de bezoeker daar direct naar wordt verwezen?

 

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid van een website houdt in dat de bezoeker snel en makkelijk kan vinden wat hij zoekt. Overzichtelijke pagina’s en navigatie is hierbij belangrijk. Ook een zoekfunctie in een webshop wordt als gebruiksvriendelijk ervaren. Op basis van verschillende onderzoeken, weten onze developers wat er wordt gezien als gebruiksvriendelijk. Het is aan hun de taak om ervoor te zorgen dat de aandacht van een bezoeker binnen twee seconden getrokken wordt.

 

Een veilige website

Het is voor elke website verplicht om in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat persoonsgegevens beveiligd zijn tegen internet criminelen. Om een certificaat te krijgen moet de website namelijk voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Wij zorgen er standaard voor dat er een certificaat wordt geregeld als wij de website voor jou ontwerpen en bouwen. Ook kunnen wij jou helpen om de website te laten voldoen aan deze eisen als jij nog geen SSL-certificaat hebt. Ook Google vindt dit certificaat belangrijk. Zonder certificaat wordt je minder snel getoond in de zoekresultaten. En ook consumenten kijken steeds kritischer naar de beveiliging van een website. Een veilige website is dus heel belangrijk.

 

Hulp nodig bij het design?

Neem snel contact met ons op. Onze developers helpen jou graag door een design te ontwerpen dat past bij jouw bedrijf, gebruiksvriendelijk en veilig is. Je wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een intake waarin jouw wensen worden besproken. Voordat de website gebouwd wordt, wordt er eerst gevraagd naar jouw mening van het design. Keur jij het design goed? Dan kunnen we starten met bouwen!