Huisstijl en website ontwerp onder één dak

Je hoort het wel vaker, het is makkelijker om alles onder één dak te hebben. Soms is dat niet zo, maar met een huisstijl en website ontwerp is dit wél het geval! Waarom? Dat ga ik (Arjan) eenvoudig proberen uit te leggen.

Een vergelijking

Ik wil graag beginnen met een vergelijking. Stel, je hebt een Nissan aangeschaft zonder spoiler. Na verloop van tijd lijkt het je toch leuk om een sportieve spoiler te laten monteren. Je kiest ervoor om naar de BMW garage te gaan om de felbegeerde spoiler te laten plaatsen. De BMW specialist heeft natuurlijk geen idee van het reilen en zeilen van een Nissan auto. De spoiler van BMW wordt wel geplaatst maar zal er nooit één van Nissan zijn en dus ook niet de Nissan uitstraling hebben.
Huisstijl combineren

Huisstijl en website ontwerp op elkaar afstemmen

Datzelfde geldt eigenlijk ook voor het combineren van je huisstijl en website. Degene die je complete huisstijl verzorgt heeft verstand van hoe jij naar buiten wilt treden als bedrijf. Een huisstijl komt voort uit een idee. Dat idee zal iemand anders nooit kunnen overbrengen. Vaak als bedrijf A de huisstijl ontwikkelt en bedrijf B de website leidt dat tot inconsistentie. Laat je je huisstijl en website ontwerp door één en dezelfde persoon realiseren, zal je zien dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat wekt vertrouwen en straalt tevens professionaliteit uit.
 
Huisstijl en website ontwerp

Verschillend

Nu is een huisstijl compleet iets anders dan een website. Over beide moet compleet anders worden na gedacht bij verschillende uitingen. Een huisstijl is natuurlijk van origine voor offline gebruik, daar waar een website logischerwijs voor online gebruik is. Toch vloeit het steeds meer in elkaar over als we het bijvoorbeeld hebben over Facebook banners tegenover spandoeken en Google ads tegenover advertenties. Dan is het handig dat één iemand kennis heeft van zowel offline design als online gebruik van huisstijlen. Inmiddels kan ik zeggen dat wij veel ervaring hebben met het combineren van zowel je offline als online huisstijl. In die zin zijn we de BMW monteur in een Nissan garage, alleen maken wij het wel passend!