Sergio: Mijn stage bij Webba

Communicatie & Multimedia Design, dat is de naam van mijn opleiding. Mijn naam is Sergio Mensing en ik heb het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Webba. Dit was voor mij de eerste keer stage dus voor mij was het zeker een nieuwe ervaring en ontzettend spannend natuurlijk! Gelukkig ook een leerzame ervaring. Vanuit onze opleiding moeten we zelf opzoek naar een stage, na een tijdje zoeken kwam ik bij Webba terecht. Effectief op internet, makkelijk in gebruik en mooi om te zien, zoals ze zelf zeggen. Ik aarzelde niet om ze een een berichtje te sturen met mijn portfolio. Dezelfde dag kreeg ik nog een reactie, ze wilde me wel op gesprek hebben. Ik had al een aantal mails verstuurd maar Webba was de eerste die reageerde.

Nieuw avontuur

Tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat het ging om een gezellig bedrijf met passie voor de opdrachten die ze uitvoerden. Ik mocht 1 september om 9 uur beginnen. Die dag werd ik voornamelijk ingewerkt, toegevoegd aan de groepsapp en voorgesteld aan iedereen. Mijn stagebegeleider legde uit dat je bij Webba als stagiair alles mag doen, zolang je jezelf maar bewijst. Ik was vastberaden om dit te doen! Dat merkte zij ook, als snel kreeg ik opdrachten met meer verantwoordelijkheid en voor ik het wist was ik één van de Webbazen.

Mijn Webba

Ongeveer op de helft van mijn stage had ik de kans om te werken aan het Mijn Webba project. Een super toffe uitdaging! Mijn Webba is het klantenportaal wat momenteel in ontwikkeling is. Met begeleiding van Stefan (één van de Lead Designers bij Webba) kreeg ik de vrijheid om Mijn Webba vorm te geven. Op het gebied van Webdesign en User Experience is dit één van de projecten waar ik het meeste van geleerd heb. Een applicatie als dit bevat zo veel onderdelen waar rekening mee gehouden moet worden, de gebruikers ervaring moet hierdoor niet achteruit gaan. Er moet goed nagedacht worden over hoe dit proces zou moeten gaan en dit zo makkelijk mogelijk maken voor de gebruiker. Dit heb ik samen met Stefan helemaal uitgedacht. Zo heb ik ongeveer 10 verschillende versies van het dashboard gemaakt, dit om ervoor te zorgen dat de gebruikers ervaring zo goed mogelijk wordt.


Conclusie

Kijkend naar de uitdagende taken die ik bij Webba heb gekregen, de goede sfeer onderling en het feit dat ik met een voldoende mijn stage heb afgerond, kan ik met een tevreden gevoel terugkijken op mijn Stageperiode bij Webba. Het is zeker een aanrader voor elke student die iets doet met webdesign of techniek.