Social media marketing

In Nederland zijn 13,7 miljoen mensen actief op social media en jouw doelgroep is hier ook op te vinden. In tegenstelling tot SEO en SEA, waar mensen actief gaan zoeken naar jouw bedrijf, kan je met behulp van social media mensen bereiken die je normaal niet bereikt. Wij beheren jouw social media, zodat jij als ondernemer kan doen waar je goed in bent.

Hoe helpen wij?

Wanneer je de social media door Webba laat beheren, krijg je jouw eigen social media specialist. Samen met de specialist doorloop je aantal stappen, zodat wij jouw social media kunnen uitvoeren naar jouw wensen.

Bepalen van een doelgroep

Het is belangrijk om de doelgroep goed voor ogen te hebben. Via social media is het mogelijk om heel specifiek te targeten zodat je de perfecte doelgroep bereikt.

Doelstellingen formuleren

Waar staat je bedrijf voor? Wat wil je overdragen? Wat is de reden dat klanten bij jou moeten zijn? Allemaal vragen die we gaan stellen om te achterhalen wat het uiteindelijk doel is en welke waarde je wil bieden op social media.

Strategie maken

Bij social media is het belangrijk om niet zomaar berichten te plaatsen op alle platformen. Er komt een strategie bij kijken en samen met jou gaan we die strategie opstellen. We achterhalen wat de beste tijden zijn om berichten te plaatsen en hoe vaak er gepost moet worden.

Analyseren en bijsturen

Jouw social media worden onderhouden door onze specialisten met jaren ervaring. Zij zullen de campagnes analyseren en waar nodig bijsturen zodat het gewenste resultaat behaald wordt. In hoeverre je betrokken wil zijn bij het volledige proces, bepaal je zelf. Je kan ervoor kiezen om idee├źn te opperen of juist alles uit handen te geven.

 

Voordelen van social media marketing

  • De snelheid van social media en de verspreiding van een bericht.
  • Een enorm bereik vanwege de actieve consumenten op de platformen.
  • Een populair social media bericht heeft een positieve invloed op de SEO.
  • Social media marketing is goed meetbaar en zo leer jij je klanten kennen.
  • Relatief lage kosten voor het gebruik van social media.
  • Interactie met doelgroepen is eenvoudig als je weet wat de doelgroep wil.
  • Het altijd en overal consumenten kunnen bereiken.

 

Online vooruit met Webba

Social media is niet meer weg te slaan. Maar het bedenken van een strategie kan lastig zijn. De marketeers van Webba kunnen jou helpen. Naast het maken van een strategie, kunnen ze ook helpen bij het maken, inplannen, promoten en analyseren van de posts.

 

Wij helpen je graag!

Wil jij beginnen of heb jij hulp nodig met social media marketing? Neem snel contact met ons op.