DOC Kaas

Oer-Hollands

Wat? Website
Voor wie? DOC Kaas
Wanneer? 2022

Oer-Hollands

DOC Kaas, een oer-Hollandse zuivelcoöperatie opgericht in 1895. De ‘roots’ van dit mooie bedrijf liggen in Drenthe, maar inmiddels leveren melkveehouders uit heel Nederland en deels uit Duitsland hun melk aan deze coöperatie. Eersteklas melk, vaak al generaties lang – en daar mogen ze trots op zijn!

Een mooie uitdaging

De website van DOC Kaas was erg verouderd en toe aan een opknapbeurt. Deze opknapbeurt is een volledig nieuwe website geworden, of beter gezegd: 3 volledig nieuwe websites. Zo kregen we de opdracht om dockaas.nl, dockaasbv.nl en een extranet te bouwen. Voor ons een prachtige uitdaging waarbij het volledige bedrijf betrokken is.

Passend ontwerp

Niet 1, niet 2, maar 3 ontwerpen. Allemaal hetzelfde maar toch ook weer totaal niet hetzelfde. De grootste uitdaging in het ontwerpproces lag bij het aanhouden van de huisstijl zonder de websites te veel op elkaar te laten lijken. Zo zijn er na veel overleg en de nodige aanpassingen prachtige designs opgeleverd.

Technisch vernuft

Een design omzetten tot een werkende website is voor onze technische toppers een dagelijkse bezigheid. Maar zo’n groot project als DOC Kaas wordt toch wel even wat anders aangevlogen. Zo zitten er elementen in de website die wat meer denkwerk nodig hadden. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid overzicht van de alsmaar veranderende melkprijzen.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhouden van de website moest een taak zijn die intern opgepakt kon worden. Door het gebruiksvriendelijke WordPress CMS te gebruiken is het makkelijk voor DOC Kaas om de website zelf te onderhouden. Zo kunnen de kleine aanpassingen intern worden uitgevoerd.

Teamwork als een (web)baas

Melvin Brandjes Senior UI/UX designer
Max Klumper Front end developer
Arnie Schrage Lead developer & Projectmanager
Nick Schonewille Online marketeer
Tom Jonkman Online marketeer

Okay Fashion & Jeans

Okay Fashion & Jeans arrow previous project