Montessori Vereniging Haarlemmermeer

Automatisering in het onderwijs

Wat? Tool om leerlingen te monitoren en beoordelen
Voor wie? Montessori Vereniging Haarlemmermeer
Wanneer? 2023

Voortgang en gedrag bij houden

Montessori Vereniging Haarlemmermeer stond voor de uitdaging om de voortgang en het gedrag van hun leerlingen op een efficiënte manier bij te houden. Voorheen moesten de docenten handmatig formulieren invullen, wat veel tijd en moeite kostte. Dit proces was niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig. De vereniging had behoefte aan een geautomatiseerde oplossing die de docenten zou ondersteunen bij het monitoren van de leerlingen.

Digitaal voortgang en gedrag bijhouden

Van handmatig naar digitaal

Om het probleem van handmatige gegevensinvoer en het bijhouden van resultaten op te lossen, werd er besloten om een online PDF-tool te realiseren. Deze tool zou de docenten in staat stellen om snel en gemakkelijk PDF-bestanden aan te maken waarop alleen nog enkele gegevens ingevoerd hoefden te worden.

 

Identificeren van behoeften

Het ontwerpproces begon met het identificeren van de specifieke behoeften van de Montessori Vereniging Haarlemmermeer. Er werd een nauwe samenwerking aangegaan om de workflows, knelpunten en vereisten beter te begrijpen. Vervolgens werd er op basis van een interactieve wireframe een gebruiksvriendelijke interface ontworpen die intuïtief en eenvoudig te navigeren was.

Gepersonaliseerde PDF-formulieren

De bouw van de online tool omvatte de ontwikkeling van functionaliteiten zoals het aanmaken van gepersonaliseerde PDF-formulieren, opstellen van algemene sjablonen, het toevoegen van dynamische velden en het genereren van rapporten. Hierbij werd gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën voor het verwerken van gegevens en het genereren van PDF-bestanden.

 

Tijdens het ontwikkelproces werden er meerdere aanpassingen uitgevoerd en kreeg de Montessori Vereniging Haarlemmermeer updates en feedback mogelijkheden. Dit zorgde ervoor dat de tool volledig voldeed aan de behoeften van de docenten en naadloos kon worden geïntegreerd in hun dagelijkse werkzaamheden.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

Het resultaat van het project is een gebruiksvriendelijke PDF-tool die het voor de docenten van Montessori Vereniging Haarlemmermeer eenvoudiger en efficiënter maakt om digitaal de voortgang en het gedrag van leerlingen bij te houden. Dankzij de tool hoeven docenten niet langer handmatig formulieren in te vullen, maar kunnen ze eenvoudig PDF-bestanden genereren met vooraf ingevulde gegevens.

Leerervaring verbeteren

Met de geautomatiseerde PDF-tool kan Montessori Vereniging Haarlemmermeer nu op een gestroomlijnde en nauwkeurige manier de voortgang en het gedrag van hun leerlingen monitoren, waardoor ze beter kunnen inspelen op individuele behoeften en de algehele leerervaring kunnen verbeteren.

“Individuele behoeften”

Teamwork als een (web)baas

Joost Botter Senior UI/UX designer
Ward Pieters Full stack developer
Arnie Schrage Lead developer & Projectmanager

Indu Group

Indu Group arrow previous project